Artikler

5 sunde kostråd til par

Forfatter: Herbalife Nutrition
Billede: Smilende par, der laver sund mad sammen

Pas på, hvis du holder øje med kalorierne. Din partner ønsker måske ikke at være en del af din sunde kostændring. Men han/hun kan godt være en god støtte.

Du har besluttet dig for at tælle kalorier. Du har en plan. Du er fast besluttet. Og din partner er med. Så bliver I inviteret på middag og I beslutter jer for ikke at tage af sted: Det var ikke det, der var meningen. 

Sandheden er at mad er en stor del af ethvert forhold. Par bruger meget tid på at tilberede måltider og spise sammen. Når en partner derfor beslutter sig for at gå på kur, kan det have en reel indvirkning på den anden. Skabe tømmes for små småfristelser, måltidsændringer og par spiser mindre ude. Det er en livsstilsændring... for jer begge.

Her er vores fem bedste tips til at holde dit forhold sundt, når en partner er på kur.

  1. Lad være at gå på kur. Tænk på, at I skal træffe sundere kostvalg. En drastisk kostplan er ikke altid effektiv eller nem at opretholde og det er usandsynligt, at din partner vil slutte sig til dig. At inkorporere en sund kostændring er bedre for jer begge.
  2. Lad være med at bede din partner om at være madpolitiet. Undgå at pålægge din partner den byrde at have et ansvar. Mislykkes du på den måde, er det nemmere at skyde skylden på din partner. Du er selv ansvarlig for, hvad du spiser - ikke din partner.
  3. Lad være med bare at smide »bomben«. Sørg for at underrette din partner. Drøft eventuelle livsstilsændringer med ham/hende, inden de føres ud i livet, og han/hun vil være mere tolerant og støttende.
  4. Bed om støtte. Vær specifik omkring, hvad du ønsker hjælp til - såsom at motionere sammen eller gemme lækkerierne væk. Din partner vil gerne hjælpe, men ved måske ikke hvordan.
  5. Tag fokus væk fra mad. Du behøver ikke et kaloriespækket måltid ude i byen eller takeaway for at nyde tid sammen med din partner. Fokuser på, hvad der gør jer til et godt par. I har masser at dele ud over deep pan-pizza.