Artikler

Beskyt huden om sommeren

Forfatter: Herbalife Nutrition
Billede: Kvinde ved havet, der står med et Herbalife SKIN-sommerhudplejeprodukt

Hvor nogen af os godt kan lide at opfriske det lokale sprog, inden vi tager på ferie, er der et andet sprog, der er vigtigt at mestre: solbeskyttelsessproget. Hvad er UVB? Er der virkelig forskel på SPF20 og SPF30? Og hvad mener de med ”vandfast”? Hvis ikke du taler det flydende, så finder du en praktisk guide her: 

 

UVA 

Ultraviolet A, de lange bølgelængder, der bærer stråling fra solen. Når huden udsættes for UVA, kan det give rynker, læderagtig hud og pigmentdannelse. Den nemmeste måde at huske det på er, at A står for det engelske ”aging” (ældning).  

 

UVB 

Ultraviolet B, de korte bølgelængder, der forårsager forbrændinger og som forbindes med hudkræft. Tænk på ”B” som b’et i brænde. Både UVA- og UVB-beskyttelse fastsættes på en skala fra 0-5 stjerner på solcremens emballage, hvor 5 stjerner giver den højeste beskyttelse. 

 

Solfaktor 

Beskyttelsesfaktor som fastsættes på en skala fra 2-50+, hvor 30 er det, dermatologer anbefaler som minimum. SPF-tallet i din solcreme hjælper med at blokere UVB-strålerne. 

 

Bredspektret

Et solbeskyttelsesprodukt, der arbejder imod UVA- og UVB-stråler, og som giver en større allround beskyttelse. 

 

Vandfast

IKKE ‘vandtæt’! Regn aldrig med, at din hud er beskyttet lige så godt, når du har badet, som lige da du påførte solcremen. Smør ind og smør ind igen med jævne mellemrum. 

 

Husk at bruge et bredspektret produkt regelmæssigt og overvej at bruge en beskyttende dagcreme alle årets dage på de mere følsomme områder såsom ansigtet (som f.eks. vores SKIN Protective Day Cream SPF30), hold dig i skyggen på den varmeste del af dagen og husk at gå med hat.