Artikler

Derfor er væske så vigtigt

Forfatter: Herbalife Nutrition
Glas med læskende vand med citron

Drik masser af vand. Det har vi alle hørt før. Læs mere om hvor vigtigt det er at få væske nok og hvordan du kan øge din daglige væskeindtagelse.

For at kroppen har tilpas væskebalance, er det nødvendigt at tilføre kroppen væske regelmæssigt i løbet af dagen. Det er også nødvendigt at overvåge og variere væskebalancen i forhold til vores alder, køn, fysiske aktivitetsniveau og de klimaforhold, vi lever i 1. Ved at drikke væske regelmæssigt, mens du er på arbejde, kan du opretholde vores produktivitetsniveau og endog reducere arbejdsrelaterede ulykker2. Til trods for disse observationer har undersøgelser vist, at op til 35 % af alle europæere ikke drikker tilstrækkeligt med vand og det især det gælder ældre mennesker2.

 

Hvor meget vand skal vi drikke om dagen?

I henhold til en generel anbefaling fremlagt af forskere i Europa, bør kvinder drikke 2 liter vand om dagen, hvorimod mænd bør stile efter 2,5 liter om dagen for at opretholde væskebalancen og nyde optimal fordel af vands1. sundhedsmæssige fordele*.

Den forskningsbaserede anbefaling er, at 70-80 % af væskeindtagelsen bør komme fra vand, hvor de resterende 20-30 % bør komme fra maden1. Gode fødevarekilder til væske omfatter mælk, frisk frugt og grøntsager, forudsat at de ikke har et højt kalorie- eller sukkerindhold. Selv te eller kaffe kan være en nyttig kilde til væske. En gennemgang af offentliggjorte undersøgelser viser, at en koffeinindtagelse på under 250 mg/dag (ca. 2 kopper kaffe om dagen) ikke bidrager til dehydrering af kroppen, især hos folk, der indtager koffein regelmæssigt3. Urtete giver et godt alternativ til drikke med et lavere koffeinindhold, hvis der er behov for det.

Herbalife Nutrition tilbyder en række drikkevarer, som kan være med til at opretholde væskebalancen. For eksempel Herbal Aloe Urtekoncentrat, som enten kan indtages med vand eller kombineret med en frugtjuice. Herbal Aloe Urtekoncentrat er et koncentrat med lavt kalorieindhold, der indeholder 40 % aloe vera-juice, som er udvundet af aloe vera-blade. Drikken bidrager til det daglige anbefalede væskeindtag.

Herbalife Instant Urtedrik er en urtete med ekstrakter fra en kombination af grøn te, orange pekoe-te, malva, hibiscus og kardemomme. Herbalife Instant Urtedrik bidrager til din daglige væskeindtagelse og giver desuden 85 mg koffein per portion.

 

*Vand bidrager til opretholdelsen af normale fysiske og kognitive evner og en normal regulering af kroppens temperatur.