Sund ernæring til sommeren

Forfatter: Herbalife Nutrition
Skål med sund salat til sommerretter

Tiden er måske gået, men det er ikke kun aftenerne, der bliver lysere: Det bliver vores måltider også! Sommeren er på vej, og nu er et rigtig godt tidspunkt at droppe alt, der hedder »comfort food« og være kreativ med årstidens salater, friske frugter og grøntsager. 

Selvom det jo er muligt at købe frugt og grøntsager hele året, er der ikke noget så lækkert som den friskhed og smag, du får, når du vælger årstidens grøntsager. Du kan endog gøre en »grøn« forskel ved at eliminere fødevarekilometer. 

Hvorfor ikke udskifte vinterens varme retter (såsom ristede kartofler) med årstidens grøntsager såsom blomkål og broccoli? For de der elsker salat, er forårsløg og rucola klar allerede i maj. Er du desserttypen, så er rabarber genial i de såkaldte smuldrekager! 

Udskift det røde kød med lyst kød. Det giver ofte lidt lettere muligheder. Lav f.eks. et sundt alternativ med fjerkræ og skaldyr i salaten. 

Selvom du måske føler dig mindre sulten i takt med at temperaturerne stiger, er det virkelig vigtigt, at du husker at drikke vand. Det anbefales, at du drikker 6-8 glas væske hver dag. Vand, fedtfattig mælk og sukkerfrie drikke tæller alt sammen, men hvorfor ikke også tage blenderen frem? Maj måneds frugt er ideel til lækre juicer og smoothies.