Artikler

Kom i gang igen med dine nytårsforsæt

Forfatter: Herbalife Nutrition
Billede: Kvinde, der strækker armene efter udendørstræning

Hvis du synes, at det er svært at overholde dine nytårsforsæt, så har vi en række idéer, tips og tricks til, hvordan du holder dig på sporet.

Nytårsforsæt. Vi laver dem. Og derefter bryder vi dem. Tricket til at kunne overholde sine nytårsforsæt er at minde dig selv om historien om haren og skildpadden - og hvem af dem, der vandt væddeløbet.

Har du planer om at komme i form og mister fokus, så tag det roligt. Det sker for os alle. Februar er det perfekte tidspunkt at genoptage disse forsætter om sundhed og trivsel. Januars tunghed er slut, dagene begynder ganske langsomt at blive lidt lysere og tiden er inde til at fokusere igen.

Der findes ikke én enkel løsning på, hvordan du får gejsten tilbage. Det vigtige er, at du ikke slår dig selv i hovedet, hvis du fejler. Et sundt liv er for livet og du har tid nok. Tag det stille og roligt – ligesom skildpadden. Du vinder løbet i sidste ende.

 

Her er vores 9 gode råd, der hjælpe dig med at komme i gang med dine nytårsforsæt igen

  1. Vær realistisk. En stor livsstilsændring er hård, mindre ændringer er nemmere. Tag et ekstra kig på dine forsæt. Juster dem, hvis det er nødvendigt. Mindre ændringer kan gøre en stor forskel.
  2. Hav en plan. Forsæt er gode. Men du er nødt til at planlægge, hvordan du bevarer fokus på dine mål midt i din travle hverdag.
  3. Hold styr på din fremgang. Hold styr på dine fremskridt, før en journal over, hvad du spiser og hvor meget du motionerer. Du kan også bare sætte et kryds i din kalender, når du har motioneret. Du bliver så glad for at se, hvad du har opnået.
  4. Få en træningspartner. Find en ven eller et familiemedlem med lignende mål. Moralsk støtte er altid godt, og lidt sund konkurrence er heller ikke skidt. Det holder dig på sporet.
  5. Husk at fejre dine succeser. Anerkend alle dine bedrifter – både store og små. Uanset om det er en uge uden sukker, en lille vægtregulering eller en god træningstime.
  6. Spis morgenmad. Ja, det er stadig dagens vigtigste måltid. Et nærende morgenmåltid holder sulten fra døren. Vælg sunde mellemmåltider, hvis du bliver sulten.
  7. Bliv ved med at drikke vand. Uanset om du er på kur eller dyrker motion, er det altid vigtigt at få væske nok. Undlad at forveksle tørst med sult - det er meget nemt at komme til det.
  8. Lære af dine nederlag. Hvis du er faldet i, så prøv at regne ud, hvorfor det skete og tænk over, hvordan du kan undgå at det sker igen.
  9. Husk dine grunde – dit ”hvorfor”. Når du begynder at vakle, så husk på hvorfor du gik i gang. Skriv dine forsæt ned, så du kan tjekke dem når motivationen svigter.