Ernæringstips

Næsten halvdelen af alle danskere springer morgenmaden over

Forfatter: Herbalife Nutrition
Familje_frukost

I Danmark dropper 42 procent morgenmaden, og antallet har ikke ændret sig de seneste to år. Årsagerne er ofte dårlig tid, lav appetit og træthed. Begrundelser fra hverdagen, som mange nok kan nikke genkendende til. Men at spise morgenmad behøver ikke at være krævende – og der er flere grunde til, at du bør prioritere det.

Uanset hvor nem morgenmaden er, ser det ud til, at der er andre årsager, der vinder over morgenmaden, for der er mange, der ikke får spist. Men selvom knap halvdelen af danskerne springer måltidet over, viser en undersøgelse, der er udarbejdet af YouGov på vegne af Herbalife Nutrition, at 24 procent ønsker at blive bedre til det. 

Der er flere gode råd, som du kan følge, hvis du er en af dem, der gerne vil spise om morgenen. For lidt tid og lav appetit kan på mange måder hænge sammen. Hvis du er stresset om morgenen, fordi du har dårlig tid, vil du sandsynligvis ikke have så meget appetit. Men sætter du lidt tid af og prøver at gøre det hyggeligt, kan det øge din appetit. Du behøver ikke at finde sølvbestikket frem, men brug 15 minutter på at anrette lidt mad, som både du og dine børn kan lide og spis morgenmaden sammen.

En anden årsag til at mange springer morgenmaden over er fordi, de bruger tiden på mobilen. En idé til at få mere tid sammen er at lægge mobilen helt væk, så den ikke er i nærheden. Det giver også mulighed for gode samtaler.

Hos mange familier spiser børnene på vej ud af døren, og forældrene får ikke altid prioriteret det. Undersøgelsen viser, at det både kan bidrage til et tættere familiebånd og en bedre rutine i hverdagen at bruge få minutter på at spise morgenmad sammen.

Sørg for en lige ansvarsfordeling

Undersøgelsen viser også, at der stadig er en forskellig ansvarsfordeling i hjemmet – især om morgenen. Flere kvinder end mænd har hovedansvaret, og det er ofte dem, der laver morgenmad, rydder op efter, smører madpakker og klæder børnene på. Det vil gøre morgenen mindre stressende, hvis der bliver indgået et samarbejde.

Den ene kan lave morgenmad, mens den anden gør rent, og den ene kan lave madpakker, mens den anden klæder børnene på. Dette er også med til at give alle lidt mere tid.

4 grunde til at spise morgenmad sammen

• Du får en bedre start på dagen
• Det giver dig mere energi
• Det kan øge madlysten om morgenen
• Det åbner for gode samtaler