Artikler  

Tips til en sundt udseende hud

Forfatter: Herbalife Nutrition
Billede: Kvinde under hudplejerutine, hvor hun bruger Herbalife SKIN-produkt

Arbejder du for hårdt?

Det handler ikke kun om arbejdspresset, men mere om de lange timer på kontoret. Du sidder højst sandsynligt indenfor, enten med varmeapparater eller aircondition kørende hele dagen. Det du virkelig har brug for, er dejlig, frisk, ikke-cirkuleret luft, som afholder huden fra at se trist ud. Miljøet kombineret med den daglige stress forbundet med at pendle, møder og korte deadlines kan resultere i en træt og trist hud.

Det er derfor vigtigt, at du giver din hud (og dig selv) en fortjent pause. Sørg for at komme ud i den friske luft – væk fra computerskærmen – og sørg for at du har smurt huden godt ind i fugtighedscreme, så den forbliver fugtet og beskyttet.

 

Sådan renser du din hud, så den kommer til at se velplejet ud

Rens huden to gange om dagen: Om morgenen når du står op og om aftenen inden sengetid, uanset hvad. Bare fordi din hud ser ren ud, er det ikke ensbetydende med, at den er det. Der er risiko for, at den er dækket med usynlige urenheder, som kan ødelægge huden. Kom af med dem.

Undgå at bruge almindelig sæbe og brug renseprodukter, der er milde og beregnet til din hudtype, til ansigtet.

Tør aldrig din hud med familiens håndklæde. Er det ikke rent, risikerer du at overføre bakterier til dit friske, rene ansigt. Prøv en hurtig snusetest. Lugter håndklædet ikke nyvasket, skal du nok lægge det til vask og snuppe et rent.

Rens kun ansigtet med lunkent vand, aldrig med vand, der for varmt eller koldt. Ekstreme temperaturer kan irritere huden og forårsage skader.

Eksfoliér huden mindst én gang om ugen. En blid eksfoliering fjerner ansigtshudens døde hudceller, hvilket giver en glattere og mere strålende hud.

Ligesom med renseprodukterne skal du huske at finde en skrubcreme, der passer til din hudtype.

Investér i en ansigtsbehandling indimellem. Ligesom du går til tandlægen for at få renset tænderne, har din hud også brug for at blive renset i dybden. Hvor ofte du skal rense huden i dybden afhænger af din hudtype. Forhør dig med din kosmetolog om, hvor ofte du har brug for en dybderensning.

Vær nænsom, når du renser huden omkring øjnene. Huden omkring øjnene er den tyndeste hud på kroppen. Vær derfor ekstra forsigtig.

 

Brug produkterne i den rigtige rækkefølge.

Alle hudplejesystemer har trin, der bør følges for at sikre det bedste resultat. Det er vigtigt at følge den vejledning, der følger med produktet, og i den anførte rækkefølge. Rensning er første skridt, dernæst toner, serummer og fugtighedscreme. Følger du ikke den rigtige rækkefølge, risikerer du ikke at få nogen virkning - eller en negativ virkning i værste fald. Serummer kan for eksempel trænge igennem huden og nå dybere ind end fugtighedscremer. Derfor skal de anvendes først. Bruger du serum over din fugtighedscreme, vil den ikke kunne trænge ordentlig ind og gøre det, den er beregnet til. En forkert rækkefølge kan således give en negativ effekt. Derfor skal produkterne anvendes i den anbefalede rækkefølge for at opnå et optimalt resultat.

Næste gang du kigger i spejlet og ikke er tilfreds med, hvad du ser, så husk disse enkle trin. Prøv dem og se, om ikke også du ser en forskel. Din hud har brug for at du passer på den, så den fortsat kan passe på dig. Husk på, at den mest velplejede hud også altid er den, der ser smukkest ud. 

 

Husk at være opmærksom på det, du spiser

Hvis der er noget, vi de fleste af os er klar over, så er det, hvor vigtig en sund kost er. God kost gavner hele kroppen, hjælper os med at se godt ud og være den bedste udgave af os selv. Din hud afspejler alt det, der foregår inden i din krop.

Får du ikke den rette kost, vil du kunne se de negative tegn på din hud. Din hud vil ikke udstråle den sunde glød, vi alle stræber efter. Alt hvad du fylder din krop med, kan have en indvirkning på, hvordan din hud ser ud.