Artikler  

Tips til en velplejet hud til mænd

Forfatter: Herbalife Nutrition
Billede: Mand med håndklæde efter hans hudplejerutine

Rense

Har du svært ved at finde tid til andet, så er rensning af huden et must. Bare rolig: Rensning er blot et smart ord for at vaske ansigtet. Dette skal udføres hver morgen og hver aften inden sengetid. Bare fordi du ikke kan se snavs på din hud, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er der. Tænk på, hvad du udsættes for hver dag: forurening, biludstødning, cigaretrøg og endog luftfriskere. Alle disse små partikler kan lande på din hud og forårsage skader, så derfor skal de vaskes væk.

Det betyder dog ikke, at du bare skal ty til det traditionelle stykke sæbe. Almindelig sæbe plejer at være fyldt med vaskemidler og tilsatte dufte og det kan være meget skrapt og dehydrerende for huden. Du skal i stedet bruge en god ansigtsrens. Mænd har en tendens til at have en hud, der lidt mere fedtet end kvinders. Find derfor et renseprodukt, der passer til normal til fedtet hud for at opnå det bedste resultat. Husk, hvis du undlade at rense din hud hver dag, forårsager det overskydende snavs og fedt tilstoppede porer og urenheder.

 

Lav lidt intervaltræning

Jeg selv er stor fan af intervalbaseret træning på grund af den fedtforbrænding, der forekommer efter træningen. Ved intervaltræning med høj intensitet bruger kroppen kulhydrater som brændstof og forbrænder fedt for at restituere. Intervaltræning kræver mere tid og giver rigtig gode fedtforbrændende resultater efter blot 30 minutters træning, så prøv at træne på denne måde to gange om ugen. 

 

Pleje

Et af de allerførste steder, vi kan se alderstegn, er omkring øjne. Og desværre er det et område, som mange mænd forsømmer. Huden omkring øjnene mangler både sved- og fedtkirtler, hvilket gør området meget udsat for dehydrering, hvilket kommer til udtryk som fine linjer og rynker. Det ultrabløde og meget tynde hudlag omkring øjnene kan få små udtrykslinjer, som meget hurtigt kan udvikle sig til uskønne rynker. Hvad kan du gøre? Få en fugtgivende øjencreme med det samme. Det eneste, du behøver, er et lille dup af produktet under og omkring øjnene. Det vil gøre en forskel. Det er med til at fugte, blødgøre og beskytte huden hver dag. Smør huden omkring øjnene hver morgen og aften, inden du går i seng, og efter du har renset din hud.

 

Fugte

Fugtighedscremer kan gøre en verden til forskel på, hvordan en mands hud ser ud. Rent faktisk har mange mænd mere brug for en fugtighedscreme end kvinder. Det skyldes, at mange mænd barberer sig i ansigtet.

Hver gang en skraber kører hen over huden, fjerner den ikke blot hår, men også nødvendige fedtstoffer fra huden. Hvad skal du så gøre? Du putter sikkert lidt alkoholbaseret aftershavelotion på huden, som brænder på huden. Alkoholen dehydrerer huden yderligere.

Så hvad kan du gøre for at bekæmpe dette? Fugtighedscreme. Vælg en fugtighedscreme, der indeholder solfaktor, som er med til at beskytte huden mod solens skadelige stråler. Hud, der ikke beskyttes mod solen, risikerer at ældes hurtigere, give fine linjer og rynker, men værst af alt øger det risikoen for hudkræft.

Så kære mand: Det er egentlig meget enkelt. Hvis du inkorporerer disse tre enkle trin i din daglige rutine, vil du helt sikkert bemærke, at din hud ændrer udseende. Det er en nem måde at opnå en sund, pæn hud på.