Artikler

Sådan forbrænder du fedt hurtigere

Forfatter: Samantha Clayton
Billede: Herbalife Nutrition-medlemmer, der løber udendørs

Menneskekroppen forbrænder fedt naturligt som brændstofkilde, men det kan trænes, så det bliver mere effektivt. Her er mine tips til, hvordan du kan træne din krop til at være bedre til at forbrænde fedt.

Vi søger ofte hurtige løsninger i vores travle liv for at vi kan nå vores sundheds- og fitnessmål. Men bruger du lidt ekstra tid på at planlægge din træningsrutine, kan det givee bedre resultater og hjælpe dig med at forbrænde fedt hurtigere.

I min tid som atlet, hvor der altid var fart over feltet, var jeg aldrig fan af udholdenhedstræning. Bare tanken om at gå eller løbe mere end 60 minutter føltes som ren tortur. Efter at jeg fik mine børn, indså jeg dog, at lejlighedsvis længerevarende træning havde sine fordele. Ikke alene var det godt for taljen, men også for min mentale tilstand. Nu ser jeg frem til mine længere træningsdage. Min kondition er mærkbart forbedret, og jeg mærker også til fordelene i mine kortere træningssessioner.

Der er så mange måder at forbrænde fedt, regulere vægten og blive strammet op på. Det kræver bare viljestyrke til at bryde ud af komfortzonen. 

 

Afsæt tid til udholdenhedstræning

Prøv at afsætte tid til lang kardiotræningssessioner mindst en gang om ugen, og hold intensiteten på 6/10. Prøv at løbe, gå eller cykle i et behageligt tempo i en længere periode, da det er en god måde at sikre, at din krop forbrænder fedt. Kroppen bruger fedt som brændstof ved størstedelen af de lange træningsprogrammer, så når du begynder at presse dig selv og øge dit intensitetsniveau, begynder kroppen at forbrænde oplagrede kulhydrater som energi.

 

Lav lidt intervaltræning

Jeg selv er stor fan af intervalbaseret træning på grund af den fedtforbrænding, der også forekommer efter træningen. Ved intervaltræning med høj intensitet bruger kroppen kulhydrater som brændstof og forbrænder fedt for at restituere. Intervaltræning kræver mere tid og giver rigtig gode fedtforbrændende resultater efter blot 30 minutters træning, så prøv at træne på denne måde to gange om ugen.

 

Styrketræning

Opbygning af fedtfri muskelmasse hjælper kroppen med at forbrænde flere kalorier, selv i hvile. Opretholdelse af fedtfri muskelmasse kræver flere kalorier end opretholdelse af fedtdepoter. Det betyder kroppen ved hjælp af muskelopbygning bliver bedre til fedtforbrænding på lang sigt. En styrkebaseret træning presser også din krop til at komme sig hurtigere, hvilket fordobler fordelene og sikrer, at du forbrænder fedt længe efter, at du har forladt fitnesscentret.

 

Genopfyld på en god måde

Den mad du bruger som brændstof, har direkte effekt på de resultater du kommer til at se. Sørg for at have en god balance mellem kulhydrater, sunde fedtstoffer og protein hver dag. De optimale fordele opnås ved, at du indtager proteiner inden for 30 minutter efter motion (især på udholdenhedsdage) og får en lille mængde kulhydrater efter motion, hvilket hjælper dig med at genoprette kroppens muskelglykogen.

 

Sørg for at hvile dig

Hvile gør det muligt for kroppen at tilpasse sig de krav, der stilles til den. Hvis du træner hårdt fem dage om ugen, vil to hviledage gøre det muligt for din krop at komme sig og regenerere.

 

Der er så mange måder at presse din krop på for at få den til at tilpasse sig og blive bedre. Det at have en balanceret motionsrutine og kostplan, føler jeg bidrager til at gøre din krop klar til at forbrænde kalorier og fedt mere effektivt på længere sigt. Vedholdenhed er nøglen, så sørg for at dedikere fem dage om ugen til at være aktiv. Hvis fem dage om ugen ikke er realistisk for dig, så husk mit yndlingsordsprog:

„At gøre noget vil altid give dig bedre resultater end slet ikke at gøre noget!“